Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCôte à l’os en koolsla
Delhaize logo
  • Côte à l’os en koolslaA

Côte à l’os en koolsla

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Côte à l’os en koolslaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 côte à l’os van ong. 1,200 kg
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie
  • 1 zakje gesneden witte kool van 400 g (voor de koolsla)
  • 1 el kristalsuiker (voor de koolsla)
  • 1 el karwijzaadjes (voor de koolsla)
  • 1/2 zakje mix van 3 rozijnen van 125 g (voor de koolsla)
  • 2 dl wittewijnazijn (voor de koolsla)
  • 5 cl water (voor de koolsla)
  • peper en zout (voor de koolsla)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Côte à l'os | Gemarineerd
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witte kool | Gesneden
    400 gr
    3,13 €/kg
    €1,25
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 50 min. kooktijd (+ 20 min. rusttijd)

    1. Verwarm de oven voor op 60°C. Leg de côte à l’os in een ovenschaal, kruid hem met peper, met zout en bestrooi met de helft van de gehakte tijm. Schuif het vlees 40 min. in de oven.
    2. Voor de koolsla: meng de witte kool met de suiker, de karwijzaadjes, de rozijnen, de azijn, het water, peper en zout. Laat minstens 20 min. rusten.
    3. Smeer de côte à l’os in met olijfolie en gril hem 5 min aan elke kant op de barbecue. Leg het vlees op een plank, bedek het met aluminiumpapier en laat het 5 min. rusten. Besprenkel de côte à l’os met een scheutje olijfolie, bestrooi hem met de rest van de tijm en snijd hem in sneetjes. Serveer met de koolsla.

    Tip: Liever een minder krokante koolsla? Je kunt ze tot 2 dagen op voorhand maken. Meng er naar eigen smaak geraspte wortelen onder voor een lekkere kleurrijke toets!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Côte à l’os en koolslaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Côte à l'os | Gemarineerd
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witte kool | Gesneden
    400 gr
    3,13 €/kg
    €1,25
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59