Recept zoekresultatenConfituur van vijgen met noten (en Banyuls)
Delhaize logo
  • Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Brunch
Bijgerechten
Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl Banyuls (facultatief)
  • 1 citroen (sap)
  • 800 g griessuiker
  • 1 kg heel rijpe vijgen
  • 60 g walnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

4 × 250 gr

€15,96

Reeds in je keuken

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
€16,95

Begin met koken

  1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
  2. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  3. Voeg het citroensap toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  4. Verwarm en roer regelmatig om.
  5. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  6. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  7. Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
  8. Meng goed.
  9. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
  10. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Kooktip

Ook lekker met Porto of Marsala in plaats van Banyuls.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Ontbijt
Zomer
Bijgerechten
  • Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

4 × 250 gr

€15,96

Reeds in je keuken

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
€16,95