Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Brunch
Bijgerechten
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 5 cl Banyuls (facultatief)
- 1 citroen (sap)
- 800 g griessuiker
- 1 kg heel rijpe vijgen
- 60 g walnoten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
€0,99
Delhaize
Vijgen Natuur
4 × 250 gr
€15,96
Reeds in je keuken
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Totaal:
€16,95
Begin met koken
- Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
- Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
- Voeg het citroensap toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
- Verwarm en roer regelmatig om.
- Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
- Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
- Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
- Meng goed.
- Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
- Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Kooktip
Ook lekker met Porto of Marsala in plaats van Banyuls.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Ontbijt
Zomer
Bijgerechten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
€0,99
Delhaize
Vijgen Natuur
4 × 250 gr
€15,96
Reeds in je keuken
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69