Recept zoekresultatenConfituur van vijgen met noten (en Banyuls)
Delhaize logo
  • Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Ontbijt
Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl Banyuls (facultatief)
  • 1 citroen (sap)
  • 800 g griessuiker
  • 1 kg heel rijpe vijgen
  • 60 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Walnoten
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
    2. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
    3. Voeg het citroensap toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
    4. Verwarm en roer regelmatig om.
    5. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
    6. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
    7. Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
    8. Meng goed.
    9. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
    10. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

    Kooktip

    Ook lekker met Porto of Marsala in plaats van Banyuls.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Ontbijt
    Herfst
    Ontbijt
    • Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Walnoten
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95