1
Rasp sliertjes van de schil van 2/7 van de pompelmoezen met een zesteschiller.
2
Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
3
Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
4
Je hebt voor 4 porties 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
5
Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
6
Verwarm en roer regelmatig om.
7
Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
8
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
9
Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten.
10
Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
1
Rasp sliertjes van de schil van 2/7 van de pompelmoezen met een zesteschiller.
2
Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
3
Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
4
Je hebt voor 4 porties 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
5
Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
6
Verwarm en roer regelmatig om.
7
Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
8
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
9
Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten.
10
Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.