Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenConfituur van rode pompelmoezen
Delhaize logo
  • Confituur van rode pompelmoezen

Confituur van rode pompelmoezen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Ontbijt
Confituur van rode pompelmoezen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • 1 kg griessuiker
  • 7 rode pompelmoezen

Begin met koken

  1. Rasp sliertjes van de schil van 2/7 van de pompelmoezen met een zesteschiller.
  2. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  3. Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
  4. Je hebt voor 4 porties 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
  5. Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  6. Verwarm en roer regelmatig om.
  7. Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  8. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  9. Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten.
  10. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Kooktip

Je kan de griessuiker vervangen door ruwe rietsuiker.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Ontbijt
  • Confituur van rode pompelmoezen