Recept zoekresultatenClafoutis met aardbeien en amandelen
Delhaize logo
  • Clafoutis met aardbeien en amandelen

Clafoutis met aardbeien en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Clafoutis met aardbeien en amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 25 g bloem
  • boter
  • snuifje zout
  • 4 eieren
  • 50 g amandelpoeder
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 g griessuiker
  • 25 cl volle melk

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een niet te hoge, grote ovenschaal in met boter.
  3. Snij de aardbeien in stukken, schik ze in de schaal.
  4. Doe de bloem en de gemalen amandelen in een grote kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
  5. Doe er de eieren, de suiker en het zout bij, klop goed.
  6. Giet het mengsel op de aardbeien en bak 15 min. in de oven.
  7. Bestrooi met de geschaafde amandelen en laat nog 15 min. extra bakken.
  8. Serveer lauw of koud.

Kooktip

Je kan de aardbeien vervangen door ander fruit, zoals kersen, abrikozen, perziken, pruimen, druiven, …

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Lente
Dessert
  • Clafoutis met aardbeien en amandelen