Recept zoekresultatenCitroensoufflé
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:43
    D
  • Citroensoufflé

Citroensoufflé

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Dessert
CitroensouffléD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 4 eetlepels fijn paneermeel
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 koffielepel schil van onbespoten citroen, geraspt
  • 75 g zachte boter + voor de vorm
  • zout
  • 3 eetlepels onbehandeld citroensap (bio)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + baktijd 15 à 25 min

  1. Warm de oven voor op stand 6 (180°C).
  2. Scheid de eiwitten en eigelen. Rasp een beetje schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  3. Klop de zachte boter met de suiker tot een dikke mousse en klop er dan de eidooiers onder, vervolgens het sap en de schil van de citroen en tenslotte de helft van het paneermeel.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  5. Smeer een middelgrote soufflévorm of de individuele ovenkommetjes in met boter. Strooi er de andere helft van het paneermeel in, laat er het paneermeel in ronddraaien zodat het de vorm (of kommetjes) volledig bedekt, gooi het overtollige paneermeel weg. Zorg dat je de binnenkant van de vorm(en) niet meer aanraakt, zo voorkom je dat de soufflé niet zou rijzen.
  6. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag (klop niet !). Vul de vorm (of kommetjes) met het beslag en zet in de oven : reken 12 minuten baktijd voor individuele kommetjes en 25 minuten voor een grote soufflé.
  7. Serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1231; energie (kCal): 296; vetten (g): 16,8; verzadigde vetten (g): 9,3; koolhydraten (g): 29,8; suikers (g): 22; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 343,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -03:43
    D
  • Citroensoufflé