Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCitroenconfituur met tijm
Delhaize logo
  • Citroenconfituur met tijmC

Citroenconfituur met tijm

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Bijgerechten
Citroenconfituur met tijmC

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 10 g verse tijm
  • 1 kg geleisuiker 'Minut'
  • 2 kg citroenen bio

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Geleisuiker | Minut
    1 kg
    2,45 €/kg
    €2,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd

    1. Schil oppervlakkig de zeste van 1/4 van de citroenen. Breng de zestes aan de kook in een steelpannetje met water en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en snijd in fijne julienne.
    2. Schil alle citroenen tot op het vruchtvlees, ook de citroenen die je oppervlakkig hebt geschild. Snijd de partjes tussen de vliezen uit (à vif) en verwijder goed alle witte velletjes en de pitten. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Voeg de partjes aan het sap toe en weeg het geheel. Voeg in de volgende stap dezelfde hoeveelheid suiker toe aan het sap en de partjes.
    3. Laat het sap en de partjes gedurende 10 min. sudderen in een stoofpan met dikke bodem. Voeg vervolgens de suiker, de zestes en de hele takjes tijm toe. Breng aan de kook en gaar nog 10 min. verder.
    4. Giet de confituur meteen in potten (die je 10 min. in kokend water onderdompelt en in open lucht  laat drogen). Sluit de deksels, draai de potten om en laat afkoelen. 

    Kooktip

    • 1 portie = 15 g
    • Het recept voor 133 porties geeft je ongeveer 2 kg confituur.
    • Te weinig geduld om al die citroenpartjes weg te snijden? Bereid je gelei dan op dezelfde manier,  maar enkel met het sap van de citroenen. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 195; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 47,4; suikers (g): 45,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 32,99
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Overig
    Bijgerechten
    • Citroenconfituur met tijmC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Geleisuiker | Minut
    1 kg
    2,45 €/kg
    €2,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01