Recept zoekresultatenChocoladetaart met frambozen
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:00
    D
  • Chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Valentijnsdag,Communie,Vaderdag
Dessert
Chocoladetaart met frambozenD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 20 cl verse room
  • 1 portie zanddeeg
  • 40 g griessuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g frambozen
  • 3 eierdooiers op kamertemperatuur
  • 2 eieren op kampertemperatuur

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegranden naar buiten, zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 10 min. in de oven.
  3. Breng ondertussen de room aan de kook in een steelpan.
  4. Neem van het vuur en doe er de fijngehakte chocolade bij, laat 1 min. staan en meng dan met de garde.
  5. Klop de eieren en eierdooiers met de suiker witschuimig met de mixerkloppers.
  6. Voeg geleidelijk aan de chocolade toe en klop zacht met de hand.
  7. Giet de bereiding in de taartbodem en bak 10 min. in de oven.
  8. Laat afkoelen.
  9. Serveer op kamertemperatuur en leg er de verse frambozen bovenop.

Kooktip

  • Variant: lekker met opgeklopte room of vanillesaus (crème anglaise).
  • Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de randen niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1517; energie (kCal): 364; vetten (g): 24,4; verzadigde vetten (g): 13,3; koolhydraten (g): 29,6; suikers (g): 20,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 420,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag,Communie,Vaderdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -05:00
    D
  • Chocoladetaart met frambozen