Recept zoekresultatenChocolademoussetaart met Oreo©
Delhaize logo
  • Chocolademoussetaart met Oreo©D

Chocolademoussetaart met Oreo©

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Klassiek
Kerst,Party
Dessert
Chocolademoussetaart met Oreo©D

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 45 g zachte boter
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel bloemsuiker (voor decoratie)
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 5 dl slagroom (40% v.g.)
  • 200 g Oreo Original©
  • 300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 8 Mikado’s© met witte chocolade (voor de afwerking)
  • 200 g witte chocolade (voor de afwerking)
  • Roze peperbolletjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Cacaopoeder
    500 gr
    11,50 €/kg
    €5,75
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 3u. koeltijd

    1. Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min. rusten en meng. Laat afkoelen.
    2. Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.
    3. Klop de rest van de room lobbig op. Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt. Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 u in de koelkast opstijven.
    4. Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje. Schik de Mikado’s© op een met bakpapier bedekte dienschotel. Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s© om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen. Werk af met de roze peper en laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.
    5. Ontvorm de taart en bestuif ze met cacao. Werk ze af met enkele dennenbomen en wat bloemsuiker en geef er de rest apart bij.

    Kooktip

    Je kunt de Oreo’s© vervangen door speculaas of andere zandkoekjes naar keuze. Monteer de bakvorm omgekeerd (met de holle kant van de bodem onderaan), zo is de taartbodem mooi vlak. Dompel het mes telkens in warm water en droog het af om mooi afgesneden stukken te verkrijgen

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1861; energie (kCal): 449; vetten (g): 34,9; verzadigde vetten (g): 20,4; koolhydraten (g): 26,5; suikers (g): 20,2; vezels (g): 4,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 776,77
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Kerst,Party
    Dessert
    Dessert
    • Chocolademoussetaart met Oreo©D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Cacaopoeder
    500 gr
    11,50 €/kg
    €5,75
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75