• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Chocolademoussetaart met Oreo©

door Sofie Dumont

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Dieet: Klassiek
  • Maaltijd: Dessert
  • Gelegenheid: Kerst,Party

Dit recept versturen

Chocolademoussetaart met Oreo©
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 60 min.
4/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 45 g zachte boter
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel bloemsuiker (voor decoratie)
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 5 dl slagroom (40% v.g.)
  • 200 g Oreo Original©
  • 300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 8 Mikado’s© met witte chocolade (voor de afwerking)
  • 200 g witte chocolade (voor de afwerking)
  • Roze peperbolletjes
Chocolademoussetaart met Oreo©
Bereiding

Bereidingstijd: 40 min. + 3u. koeltijd

  1. Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min. rusten en meng. Laat afkoelen.
  2. Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.
  3. Klop de rest van de room lobbig op. Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt. Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 u in de koelkast opstijven.
  4. Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje. Schik de Mikado’s© op een met bakpapier bedekte dienschotel. Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s© om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen. Werk af met de roze peper en laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.
  5. Ontvorm de taart en bestuif ze met cacao. Werk ze af met enkele dennenbomen en wat bloemsuiker en geef er de rest apart bij.

Kooktip

Je kunt de Oreo’s© vervangen door speculaas of andere zandkoekjes naar keuze. Monteer de bakvorm omgekeerd (met de holle kant van de bodem onderaan), zo is de taartbodem mooi vlak. Dompel het mes telkens in warm water en droog het af om mooi afgesneden stukken te verkrijgen

Nutritionele informatie

Energie: 700 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst