Recept zoekresultatenChocolademousse met rokerige whisky
Delhaize logo
  • Chocolademousse met rokerige whiskyD

Chocolademousse met rokerige whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Chocolademousse met rokerige whiskyD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 25 g boter
  • 170 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels rokerige whisky
  • 25 g rietsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 u. rusttijd

  1. Hak de chocolade fijn met een mes. Snij de boter in blokjes. Doe de chocolade, de boter en de whisky in een diepe schotel en smelt au bain-marie. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Scheid de eigelen van de eiwiten.
  3. Klop het eiwit op tot sneeuw. Voeg suiker toe en meng 1 minuut.
  4. Klop lichtjes 1 dooier en giet hem bij het chocolademengsel. Meng goed.
  5. Voeg twee lepels eiwit toe aan de chocoladecrème en meng zachtjes. Vervolg met de rest van het eiwit.
  6. Opdienen: Doe in een spuitzak met gekartelde rand en spuit in de glazen. Laat 1 u afkoelen alvorens op te dienen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1457; energie (kCal): 351; vetten (g): 24,6; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 16,5; suikers (g): 14,9; vezels (g): 5,2; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 400,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Chocolademousse met rokerige whiskyD