Recept zoekresultatenChocolademoelleux zonder bloem
Delhaize logo
  • Chocolademoelleux zonder bloemE

Chocolademoelleux zonder bloem

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Overig
Dessert
Chocolademoelleux zonder bloemE

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 400 g pure chocolade
  • 6 eieren
  • 100 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 8 à 10 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit niet te hard op tot een zacht schuim.
    3. Meng eerst de dooiers onder de gesmolten chocolade en dan het opgeklopte eiwit.
    4. Smeer de bakvormpjes zorgvuldig in met boter. Giet er de chocolade in. Laat de bereiding in de koelkast rusten tot je ze nodig hebt.
    5. Zet de vormpjes 8 à 10 min in de oven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1735; energie (kCal): 418; vetten (g): 30,4; verzadigde vetten (g): 18,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 25; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 334,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Chocolademoelleux zonder bloemE

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55