Recept zoekresultatenChocolademoelleux met gember
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
  • Chocolademoelleux met gember

Chocolademoelleux met gember

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Romantisch diner
Dessert
Chocolademoelleux met gember

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • 45 g rietsuiker
  • 100 g pure chocolade
  • 1 cm gember
  • 40 g gezouten boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,73 €/kg
    €3,55
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: ​​15 min. + 12 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. 
    2. Smelt de boter en 2/3 van de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. 
    3. Klop de eieren en de suiker op tot het mengsel schuimig wordt en in volume verdubbelt. Voeg het boterchocolademengsel en de bloem toe. Rasp de gember grof (je hoeft hem niet te schillen) en pers de pulp uit bovenhet deeg. Meng. 
    4. Snijd 1/3 van de chocolade in 4 vierkantjes. 
    5. Bekleed 2 uitsteekvormen van 7 cm diameter met een strook bakpapier en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet er de helft van het deeg in, voeg 2 stukken chocolade in elke vorm toe en bedek met de rest van het deeg.
    6. Bak 12 min .in de oven. 

    Kooktip
    Moelleux perfect bakken is een delicate zaak en hangt ook af van het type oven, de diameter van de uitsteekvormen ... Fan van ‘zero risk’? Bak ze in vuurvaste potjes, zo vermijd je problemen als ze nog te vloeibaar zijn. 

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Romantisch diner
    Dessert
    Dessert
    • 00:00
      -00:33
    • Chocolademoelleux met gember

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,73 €/kg
    €3,55
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75