Recept zoekresultatenChocoladebombe op z’n Italiaans
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    E
  • Chocoladebombe op z’n Italiaans

Chocoladebombe op z’n Italiaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Dessert
Chocoladebombe op z’n ItaliaansE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 10 cl Amaretto
  • bloemsuiker
  • cacaopoeder
  • chocoladekrullen
  • 200 g Dessert Callets of fijngehakte pure dessertchocolade
  • 1 lichte Family cake (600 g)
  • 100 g praliné
  • 50 g ultrafijne griessuiker
  • 30 cl verse room met 35% vetgehalte

Begin met koken

  1. Bekleed een kleine, ronde kom (type beslagkom) met vershoudfolie.
  2. Snij de cake in plakken van 1 cm dikte en snij deze diagonaal doormidden.
  3. Bekleed de wand van de kom volledig met de driehoekjes cake.
  4. Leg ze tegen elkaar, zonder tussenruimte.
  5. Besmeer ze rijkelijk met Amaretto.
  6. Klop de room heel stijf.
  7. Voeg de suiker en de praliné toe, vervolgens de au bain marie gesmolten chocolade en meng goed.
  8. Schep de bereiding in de kom en strijk de bovenkant glad.
  9. Smeer de resterende driehoekjes cake in met Amaretto en leg ze omgekeerd op de chocoladeroom om de bombe af te dekken.
  10. Snij, indien nodig, de buitenste cake tot op dezelfde hoogte.
  11. Dek af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  12. Draai het gebak voor het serveren om op een serveerschaal, bestrooi volledig met cacaopoeder en vervolgens met wat bloemsuiker.
  13. Werk af met enkele chocoladekrullen en dien koel op.

Kooktip

Gebruik geen 4/4 cake voor dit recept, er zit te veel boter in.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1784; energie (kCal): 429; vetten (g): 25,7; verzadigde vetten (g): 14,6; koolhydraten (g): 40,6; suikers (g): 31,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 734,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    00:00
    E
  • Chocoladebombe op z’n Italiaans