Recept zoekresultatenChips van boerenkool en kruiden
Delhaize logo
  • Chips van boerenkool en kruiden

Chips van boerenkool en kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Dranken en cocktails
Chips van boerenkool en kruiden

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • enkele bladeren boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie (voor chips met peper en zout of chips met balsamico-azijn)
  • grof zeezout en peper (voor chips met peper en zout of chips met soja en gember)
  • 2 eetlepels sojasaus (voor chips met soja en gember)
  • 2 cm gember (voor chips met soja en gember)
  • 1 koffielepel olijfolie (voor chips met soja en gember)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (voor chips met balsamico-azijn)
  • 1/2 eetlepel espelettepeper (voor chips met balsamico-azijn)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 10 min gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Spoel ondertussen de boerenkoolbladeren en zwier ze droog. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier, spreid de boerenkool er over uit en bestrooi met de gekozen kruiden. Werk de boerenkool af met de olijfolie en eventueel azijn of sojasaus.
  3. Bak de boerenkool krokant in de oven voor 10 min en smul!

Kooktip

Serveer met een dip op basis van yoghurt. Fris én gezond.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dranken en cocktails
  • Chips van boerenkool en kruiden