Recept zoekresultatenChipolata's met spek en mosterd
Delhaize logo
  • Chipolata's met spek en mosterd
    D

Chipolata's met spek en mosterd

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Chipolata's met spek en mosterdD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 250 g ontbijtspek
  • 4 els mosterd
  • 1/2 bussel dragon
  • 8 varkenschipolata’s

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    200 gr
    10,45 €/kg
    €2,09
    F2007103000571510000
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011080000
  • Chipolata | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998102100508500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 6 min. kooktijd

    1. Hak de dragon.
    2. Schik 2 sneetjes spek lichtjes overlappend naast elkaar. Bestrijk ze met mosterd en bestrooi ze met dragon. Leg er een chipolata haaks bovenop en rol op. Doe hetzelfde met de rest van de chipolata’s.
    3. Gril ze op de barbecue, ± 3 min. per kant (of in een hete grillpan bij rotweer).

    Kooktip

    lust je graag een mix van zoet en zout? Besmeer het spek dan met een mengsel van mosterd en honing.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 977; energie (kCal): 235; vetten (g): 17,9; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,6; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 259,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue,Vlees - minder dan 3€
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Chipolata's met spek en mosterd
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    200 gr
    10,45 €/kg
    €2,09
    F2007103000571510000
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011080000
  • Chipolata | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998102100508500000