Recept zoekresultatenChili sin carne met quorn
Delhaize logo
  • Chili sin carne met quornA

Chili sin carne met quorn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Sauzen en specerijen
Chili sin carne met quornA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel van: afgestreken koffielepel van: gemalen komijn, chili, paprika en griessuiker
  • peper
  • 600 g quorngehakt
  • 1 gele paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 blokje cheddar
  • 1 kg passata
  • 1 grosse gousse dik knoflookteentje
  • 480 g rode bonen natuur (uitgelekt gewicht)
  • 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 ui
  • 1 groene paprika

Begin met koken

  1. Snij de paprika’s in kleine blokjes en snipper de ui fijn.
  2. Fruit ze een tiental minuten op een heel zacht vuur in de olie in een stoofpot met deksel.
  3. Voeg dan de passata toe, de geperste knoflook, het laurierblad, de suiker en de specerijen.
  4. Breng aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
  5. Spoel de rode bonen goed onder koud stromend water (in een vergiet).
  6. Laat ze uitlekken en doe ze bij in de kookpot, evenals het Quorngehakt.
  7. Meng en laat nog 5 min. zacht koken.
  8. Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en dien heel warm op met gekookte rijst (natuur) of brood.
  9. Serveer de grofgeraspte cheddar apart.

Kooktip

Zet ook tabasco op tafel voor de liefhebbers van pittige chili!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 455,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Chili sin carne met quornA