Recept zoekresultatenChicken pie - pastei met kip en champignons
Delhaize logo
  • Chicken pie - pastei met kip en champignonsA

Chicken pie - pastei met kip en champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Chicken pie - pastei met kip en champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 ei
  • 1 pak bladerdeeg
  • 76 cl gevogeltefond
  • 20 cl melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 boterballetje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g filet van scharrelkip
  • 3 sneetjes gerookte bacon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    4,08 €/kg
    €1,02
    F2015021100304010000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,22 €/kg
    €0,74
    F2012031300129700000
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013660000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min.

    1. Snij de kippenfilets in stukjes. Hak de bacon grof. Hak de ui fijn. Snij de champignons in 2 of in 4 naar gelang hun grootte.
    2. Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
    4. Dien warm op met een salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 572,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Chicken pie - pastei met kip en champignonsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    4,08 €/kg
    €1,02
    F2015021100304010000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,22 €/kg
    €0,74
    F2012031300129700000
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013660000