Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCheesecake met rode vruchten en speculoos
Delhaize logo
  • Cheesecake met rode vruchten en speculoosD

Cheesecake met rode vruchten en speculoos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten,Picknick,Barbecue
Dessert
Cheesecake met rode vruchten en speculoosD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g boter + een noot
  • 5 eieren
  • 160 g griessuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanillearoma (facultatief)
  • 500 g ricotta
  • 200 g speculoos
  • 300 g rode vruchten naar keuze

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Bekleed de bodem van een ronde diepe taartvorm met bakpapier en smeer de rand lichtjes in met boter.
  3. Verkruimel de speculoos tot poeder en voeg de gesmolten boter toe; meng goed.
  4. Druk het speculoosmengsel met de rug van een lepel op de bodem.
  5. Bedek met de rode vruchten (in stukken gesneden en ontpit indien nodig).
  6. Meng de ricottakaas en de suiker met de garde, voeg de eieren en het vanillearoma toe.
  7. Meng goed en giet op het fruit.
  8. Bak 50 min. in de oven, maar laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
  9. Laat volledig afkoelen, dek af en zet enkele uren in de koelkast. (Nog lekkerder wanneer je de cake een dag op voorhand maakt).
  10. Haal wel of niet uit de vorm, zoals je zelf verkiest.
  11. Serveer koud.

Kooktip

  • Variant: Volgens het marktaanbod en je eigen smaak, kan je één soort fruit (frambozen, kersen, braambessen) gebruiken of een mengeling van verschillende soorten en enkele rode bessen toevoegen. Vermijd aardbeien, of gebruik in kleine hoeveelheden.
  • De speculoos verkruimelen tot poeder gaat gemakkelijk in de hakmolen of in een gesloten diepvrieszak waar je met een pollepel op klopt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 920; energie (kCal): 220; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 18,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 788,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten,Picknick,Barbecue
Overig
Zomer
Dessert
  • Cheesecake met rode vruchten en speculoosD