Recept zoekresultatenCheesecake met appel-kaneelconfituur
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:44
    B
  • Cheesecake met appel-kaneelconfituur

Cheesecake met appel-kaneelconfituur

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Cheesecake met appel-kaneelconfituurB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 60 g speculoos
  • 80 g paranoten
  • 150 g ontpitte dadels
  • 40 g gedroogde veenbessen
  • 750 g magere verse biokaas
  • 20 cl room 20%
  • 3 zakjes agar-agar
  • 250 g appelkaneelconfituur taste of Inspirations

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Doe de gebroken speculoos, de grof gehakte paranoten, de ontpitte dadels en de veenbessen in een mengkom. Mix tot je een homogene mengeling verkrijgt.
    2. Giet de mengeling in een ronde springvorm en verdeel alles over de bodem door met de achterkant van een lepel te drukken. Zet de vorm in de koelkast.
    3. Mix 2/3 van de confituur tot hij een gladde consistentie heeft. Voeg er de kaas bij en de rest van de confituur alvorens zorgvuldig te mengen.
    4. Verwarm de room en doe er het agaragar-poeder bij. Laat nog 2 min. koken terwijl je krachtig roert. Giet bij de kaas en meng zorgvuldig. Giet alles in de springvorm. Maak de bovenkant glad en laat zeker 5 uur stollen in de koelkast voor je de cheesecake opdient.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 650; energie (kCal): 155; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 19,8; suikers (g): 17,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 301,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Brunch
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      -03:44
      B
    • Cheesecake met appel-kaneelconfituur

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    Afhaling vanaf 12/01