Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCheesecake met amandelen en karamel
Delhaize logo
  • Cheesecake met amandelen en karamelE

Cheesecake met amandelen en karamel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
Cheesecake met amandelen en karamelE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 80 g spritskoekjes
  • 2 dl room (voor de karamelsaus)
  • 130 g boter (voor de karamelsaus)
  • 320 g suiker (voor de karamelsaus)
  • 90 g suiker (voor de gekarameliseerde amandelen)
  • 150 g gepelde amandelen
  • 3/5 dl zure room
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 120 g suiker
  • 600 g roomkaas (vb. Philadelphia)
  • 40 g boter
  • 80 g speculoos
  • 0,3 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 55 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Zet een pannetje op het vuur met de boter, voor de speculoosbodem. Verkruimel de koekjes en de speculoos. Meng met de gesmolten boter.
  3. Bedek een springvorm met een vel bakpapier en spreid het speculoosmengsel over de bodem van de vorm, druk goed aan.
  4. Meng de roomkaas met de suiker, de vanille, de eieren en de zure room met de mixer. Smeer het deeg gelijkmatig over de speculoosbodem.
  5. Bak de kaastaart gedurende 40 min. in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
  6. Gril de amandelen in de oven op 150°C gedurende 15 min. Maak de karamel: zet een pannetje op een middelhoog vuur met de suiker en voeg het water toe. Laat smelten tot het mengsel begint te kleuren. Voeg de amandelen toe. Blijf 5 min roeren, zet dan het vuur zachter. Laat nog 15 min op een zacht vuur pruttelen. Stort op een bakplaat en spreid uit.
  7. Laat afkoelen en breek vervolgens in stukjes.
  8. Laat de boter voor de karamelsaus smelten op een hevig vuur, samen met de suiker. Roer goed en voeg de room toe. Giet de saus over de afgekoelde cheesecake en werk af met de gekarameliseerde amandelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1510; energie (kCal): 363; vetten (g): 24,1; verzadigde vetten (g): 12,9; koolhydraten (g): 32,1; suikers (g): 28,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 955,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Cheesecake met amandelen en karamelE