Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCheesecake glutenvrij met vanille en chocolade
Delhaize logo
  • Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Party,Kinderfeest
Dessert
Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 450 g kaaswrongel
  • 2,5 room
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 150 g zwarte chocolade
  • 120 g fijne suiker
  • 50 g boter
  • 1 gousse vanillepeul
  • 2 pakjes citroenzandkoekjes zonder gluten Little Pleasures (2 x 120 g)
  • 300 g Philadelphia ‘Original’
  • 30 g cacaopoeder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Cacaopoeder
    500 gr
    11,50 €/kg
    €5,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 1.15 u kooktijd + 1 u koeltijd + 12 u rusttijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
    3. Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
    4. Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
    5. Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
    6. Bestuif met cacao en dien koud op.

    Kooktip

    • Chocolade is broos. Zet je microgolf niet hoger dan 600 W om de chocolade in verschillende etappes te doen smelten. Zo vermijd je dat hij verbrandt.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Party,Kinderfeest
    Dessert
    Dessert
    • Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Cacaopoeder
    500 gr
    11,50 €/kg
    €5,75
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden