Recept zoekresultatenChampagnesorbet
Delhaize logo
  • Champagnesorbet
    C
ChampagnesorbetC

Champagnesorbet

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 50 g diepgevroren frambozencoulis
  • 40 cl champagne brut
  • 150 g griessuiker
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 limoen
  • munt of basilicum voor afwerking
  • 50 g diepgevroren frambozencoulis
  • 40 cl champagne brut
  • 150 g griessuiker
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 limoen
  • munt of basilicum voor afwerking

Begin met koken

1
Pers het sap uit de bloedsinaasappel en de limoen, voeg de suiker eraan toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het 1 minuut op hoog vuur indikken tot de bereiding licht siroopachtig is. Laat afkoelen, voeg de champagne toe, meng zorgvuldig en laat het in de ijsbereider opstijven.
2
Giet een beetje frambozencoulis op de bodem van individuele kommetjes en verdeel hierover bolletjes sorbet. Dien onmiddellijk op, afgewerkt met de munt of basilicum.
1
Pers het sap uit de bloedsinaasappel en de limoen, voeg de suiker eraan toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het 1 minuut op hoog vuur indikken tot de bereiding licht siroopachtig is. Laat afkoelen, voeg de champagne toe, meng zorgvuldig en laat het in de ijsbereider opstijven.
2
Giet een beetje frambozencoulis op de bodem van individuele kommetjes en verdeel hierover bolletjes sorbet. Dien onmiddellijk op, afgewerkt met de munt of basilicum.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 129; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 22,8; suikers (g): 21,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 266
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 129; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 22,8; suikers (g): 21,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 266
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegan
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Coulis | Framboos | 80% fruit

Ponthier

Coulis | Framboos | 80% fruit

250 gr

€5,99

Champagne Gde Reserve Brut

Vranken

Champagne Gde Reserve Brut

2 × 37,5 cl

€37,98

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Munt | Bussel | Verpakt

Delhaize

Munt | Bussel | Verpakt

150 gr

€3,49

Totaal:
€52,34

Deze recepten kan je ook leuk vinden