Recept zoekresultatenChaï met gember
Delhaize logo
  • Chaï met gemberB

Chaï met gember

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Aperitief
Chaï met gemberB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 7,5 cl Gimber
  • 1 zakje zwarte thee
  • 5 dl amandeldrink ‘Barista’ Beleaf
  • 1 el honing
  • 1 steranijs
  • 5 kardemompeulen
  • 5 zwarte peperbollen
  • kaneelpoeder

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min. + 10 min. infusietijd

  1. Stamp de anijs, de kardemom en de peper fijn. Laat ze in een steelpan lichtjes opdrogen, zonder toevoeging van vetstof. Voeg 5 dl water toe, een snufje kaneel en het theezakje. Breng aan de kook, haal de pan van het vuur en verwijder het theezakje. Laat 10 min. trekken.
  2. Verwarm de amandeldrink in een steelpan. Filter de thee en voeg er de honing en de Gimber aan toe. Giet de thee in hittebestendige glazen of in kopjes, die je tot de helft vult.
  3. Mix de hete amandeldrink kort met een staafmixer om hem te doen schuimen. Lepel het amandelschuim voorzichtig op de thee. Bestrooi met kaneel en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 56 kcal – Vetten: 2,8 g – Koolhydraten: 6,2 g – Vezels: 0,7 g – Eiwitten: 1,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Aperitief
  • Chaï met gemberB