Delhaize logo
  • Ceviche

Ceviche

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Lunch
Ceviche

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje verse koriander
  • 400 g hele verse witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw)
  • olijfolie
  • 2 onbehandelde limoenen
  • zout

Begin met koken

  1. Spoel de vis en maak hem indien nodig schoon (verwijder het vel en eventuele graten).
  2. Snij in kleine blokjes van ongeveer 5 millimeter zijde.
  3. Verwijder de helft van een limoenschil.
  4. Laat de schillen koken.
  5. Doe in een kom en voeg 4 cl olijfolie toe.
  6. Mix en breng op smaak met peper en zout.
  7. Was de koriander en rits de blaadjes van de takjes. Hak grof.
  8. Meng de vis met de koriander.
  9. Giet er het limoensap bij.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Meng voorzichtig.
  12. Zet minimaal één uur in de koelkast vóór het opdienen.
  13. Gebruik een uitsteekvormpje voor het dresseren van het bord.
  14. Versier met limoen en koriander.
  15. Werk rondom af met een scheutje citroenolie. Dien op met een slaatje.

Kooktip

  • Je kunt deze tartaar ook met zalm bereiden.
  • Een gezond extraatje: door de zuurheid van de limoen kunnen de viseiwitten heel makkelijk worden verteerd. Bovendien zorgt de limoen voor de nodige hoeveelheid vitamine C, aangezien deze voedingsstof niet in de vis zit.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Ceviche