Recept zoekresultatenCeviche van zeebaars
Delhaize logo
  • Ceviche van zeebaarsA

Ceviche van zeebaars

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Party,Kerst
Voorgerecht
Ceviche van zeebaarsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteen
  • enkele basilicumblaadjes
  • peper
  • grof zeezout
  • 110 g groene mini-asperges
  • 125 g yoghurt op basis van geitenmelk
  • 30 ml olijfolie extra vierge
  • 1 snuifje ‘Chili explosion’ Santa Maria

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Mango | Bio
    1 st
    2,49 €/st
    €2,49
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    1. Verwijder eventuele graten met een pincet uit de vis. Ontdoe de zeebaarsfilets van hun vel met een scherp mes en snijd in heel fijne blokjes. 
    2. Bereid de vinaigrette: pel de rode ui en de look en snipper superfijn. Pers de limoen erboven uit en kruid met de ‘Chili explosion’ en het grof zeezout. Meng alles onder de rauwe vis. Door het zuur van de limoen zal de vis lichtjes garen. 
    3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Besprenkel met olijfolie en meng voorzichtig onder de vis.
    4. Blancheer de mini-asperges ± 30 sec. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
    5. Roer de yoghurt los en kruid met peper en een snufje ‘Chili explosion’. Lepel de yoghurt over de rauwe vis en werk het gerechtje verder af met de groene asperges en enkele plukjes basilicum.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 117; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 332,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Party,Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Ceviche van zeebaarsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Mango | Bio
    1 st
    2,49 €/st
    €2,49
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70