Recept zoekresultatenCeviche van zalm met passievrucht
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met passievrucht
    A

Ceviche van zalm met passievrucht

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Voorgerecht
Ceviche van zalm met passievruchtA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 150 g zalmfilet zonder vel
  • 60 g fysalissen
  • 1 el olijfolie
  • 7 limoenen (het sap)
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 2 passievruchten
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 bussel koriander

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

2 × 125 gr

Bio

€18,98

Physalis | Fairtrade

Delhaize

Physalis | Fairtrade

100 gr

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Blokjes | Passievrucht

Delhaize

Blokjes | Passievrucht

250 gr

€2,49

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€29,93

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u marineertijd

  1. Snijd de zalm in blokjes van 1,5 cm. Voeg het sap van 6/7 van de limoenen toe en meng; de zalm moet volledig ondergedompeld zijn. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
  2. Giet de blokjes zalm af en voeg olijfolie en zout toe. Meng.
  3. Haal de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn. Voeg het toe aan de zalm, samen met de avocado in sneetjes, het fijngesnipperde wit van de lente-uitjes, het vruchtvlees van de passievruchten, de gehalveerde fysalissen en de geriste koriander. Besprenkel met de rest van het limoensap (naar smaak) en breng verder op smaak.
  4. Dien koud op.

Kooktip

  • Je kunt ook een heruitgevonden ceviche opdienen, door de verschillende ingrediënten naast elkaar op de borden te schikken.
  • Een authentieke ceviche moet een hele nacht in het citroensap marineren om de visblokjes vanbinnen te ‘bakken’. Als je ze 1 u laat marineren, zijn ze aan de buitenkant ‘gebakken’, maar rauw en mals vanbinnen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 423; energie (kCal): 102; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 355,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 423; energie (kCal): 102; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 355,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Overig
Voorgerecht
  • Ceviche van zalm met passievrucht
    A

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

2 × 125 gr

Bio

€18,98

Physalis | Fairtrade

Delhaize

Physalis | Fairtrade

100 gr

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Blokjes | Passievrucht

Delhaize

Blokjes | Passievrucht

250 gr

€2,49

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€29,93