Recept zoekresultatenCeviche van zalm met passievrucht
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met passievruchtA

Ceviche van zalm met passievrucht

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Romantisch diner
Voorgerecht
Ceviche van zalm met passievruchtA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 150 g zalmfilet zonder vel
  • 7 limoenen (het sap)
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 passievruchten
  • 1/2 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 60 g fysalissen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u marineertijd

    1. Snijd de zalm in blokjes van 1,5 cm. Voeg het sap van 6/7 van de limoenen toe en meng; de zalm moet volledig ondergedompeld zijn. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
    2. Giet de blokjes zalm af en voeg olijfolie en zout toe. Meng.
    3. Haal de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn. Voeg het toe aan de zalm, samen met de avocado in sneetjes, het fijngesnipperde wit van de lente-uitjes, het vruchtvlees van de passievruchten, de gehalveerde fysalissen en de geriste koriander. Besprenkel met de rest van het limoensap (naar smaak) en breng verder op smaak.
    4. Dien koud op.

    Kooktip

    • Je kunt ook een heruitgevonden ceviche opdienen, door de verschillende ingrediënten naast elkaar op de borden te schikken.
    • Een authentieke ceviche moet een hele nacht in het citroensap marineren om de visblokjes vanbinnen te ‘bakken’. Als je ze 1 u laat marineren, zijn ze aan de buitenkant ‘gebakken’, maar rauw en mals vanbinnen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 423; energie (kCal): 102; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 355,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner
    Overig
    Voorgerecht
    • Ceviche van zalm met passievruchtA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55