Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCeviche van zalm met blauwe bessen en passievruchten
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchtenA

Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Voorgerecht
Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g zalmfilet
  • 250 g troskerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 5 limoenen
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 passievruchten
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 bussel koriander
  • 1 rode peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 1u weektijd)

  1. Giet het sap van 4 limoenen in een grote kom. Voeg de in grote blokjes gesneden zalm toe en meng goed. Dek de kom volledig af met vershoudfolie en laat 1u in de koelkast rusten.
  2. Hak de lente-uitjes (wit + malse groen) en de ontpitte rode peper fijn. Snijd de komkommer in blokjes of in lange plakjes. Snijd de kerstomaten in 2.
  3. Laat de zalm uitlekken en voeg de koolzaadolie toe, samen met zout, de rode peper, de lente-uitjes, de blauwe bessen, de pulp van de passievruchten, de kerstomaten, de komkommer en de korianderblaadjes.
  4. Werk af met limoenschijfjes en serveer. Geef er volkorenrijst bij of quinoa.

Kooktip

De vis moet volledig met sap bedekt zijn. Als je limoenen niet heel sappig zijn, kun je indien nodig aanvullen met het sap van gele citroen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 397,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Winter
Voorgerecht
  • Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchtenA