• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Salade
  • Keuken: Spaans
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Vaderdag,Buiten eten
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Ceviche van roodbaars met avocado
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui
  • 2 rijpe avocado's
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 5 cl olijfolie
  • 3 limoenen
  • 1/2 bosje koriander
  • 500 g heel verse roodbaarsfilets
  • 3 tomaten
Ceviche van roodbaars met avocado
Bereiding

  1. Zorg dat er geen graten meer zijn in de filets.
  2. Snij de filets in de lengte in 2 en vervolgens in fijne reepjes.
  3. Doe in een kom, voeg het sap van de citroenen en de limoenen toe en meng goed.
  4. Dek af en laat minstens 10 uur marineren in de koelkast.
  5. Snipper de ui heel fijn.
  6. Halveer de tomaten, ontpit en snij in kleine blokjes.
  7. Snij de olijven in schijfjes en hak de koriander fijn.
  8. Doe alles in een kom en voeg de uitgelekte vis toe (bewaar het marinadesap).
  9. Voeg de olie toe, Tabasco, peper, zout en wat marinadesap naar eigen smaak.
  10. Meng goed, dek af en laat nog minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  11. Schil de avocado’s en snij in schijfjes.
  12. Verdeel over schaaltjes, doe er de ceviche bij en dien koel op met knapperig brood.

Kooktip

  • Variant: andere witte vis (kabeljauw, enz.) kan je op dezelfde manier bereiden.
  • Besprenkel de schijfjes avocado met het marinadesap van de vis om verkleuring te voorkomen.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst