Recept zoekresultatenCeviche van rode bieten
Delhaize logo
  • Ceviche van rode bietenA

Ceviche van rode bieten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Ceviche van rode bietenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 4 bieten
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels gegrilde sesamzaadjes
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Babybietjes | Bio
    200 gr
    12,45 €/kg
    €2,49
    F2019031400033590000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,63 €/kg
    €1,45
    F2008061600314730000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. Kooktijd (+ 30 min koeltijd)

    1. Leg de rode bieten in de gloeiende houtskool en laat ze 40 min. bakken (of schuif ze 1 u in de oven, op 160°C). Laat ze afkoelen. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes.
    2. Besprenkel ze met limoensap. Meng ze met gesnipperde rode ui, olijfolie, blaadjes van koriander, ontpitte en fijngesnipperde rode peper, geroosterde sesamzaadjes, peper en zout. Dien meteen op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 98; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Barbecue
    Bijgerechten
    • Ceviche van rode bietenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Babybietjes | Bio
    200 gr
    12,45 €/kg
    €2,49
    F2019031400033590000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,63 €/kg
    €1,45
    F2008061600314730000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000