Ceviche van rode bieten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 4 bieten
- 2 limoenen
- 1 rode ui
- 3 el olijfolie
- 1 bussel koriander
- 1 rode peper
- 2 eetlepels gegrilde sesamzaadjes
- zout en peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019031400033590000
F2020032300055460000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. Kooktijd (+ 30 min koeltijd)
- Leg de rode bieten in de gloeiende houtskool en laat ze 40 min. bakken (of schuif ze 1 u in de oven, op 160°C). Laat ze afkoelen. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel ze met limoensap. Meng ze met gesnipperde rode ui, olijfolie, blaadjes van koriander, ontpitte en fijngesnipperde rode peper, geroosterde sesamzaadjes, peper en zout. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 98; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019031400033590000
F2020032300055460000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten