Delhaize logo
  • CassouletA

Cassoulet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
CassouletA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g dikke sneden spek
  • 2 tomaten
  • 240 g rode bonen (uit blik)
  • 4 uien
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g boerenworsten
  • 395 g witte bonen (in bokaal)
  • 265 g groene peulbonen (in blik)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 20/01
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Pers de knoflook fijn en versnipper de uien.
    2. Snijd de boerenworsten doormidden. Bak het spek en haal het uit de pan. Giet het vet niet af, maar bak er de uien, de knoflook en de boerenworsten in. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
    3. Ontpit en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg de bonen toe. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid bij met peper en zout.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 863,79
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • CassouletA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 20/01
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Serveer met