Recept zoekresultatenCarpaccio van venkel met roze pompelmoes
Delhaize logo
  • Carpaccio van venkel met roze pompelmoes

Carpaccio van venkel met roze pompelmoes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Carpaccio van venkel met roze pompelmoes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 venkel
  • 1 loof van witte selder
  • 1 roze pompelmoes
  • 1/2 komkommer
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 5 eetlepels druivenpitolie
  • 1 el honing
  • peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Schil de pompelmoes en snij hem in partjes. Vang het sap op.
  2. Bereid een vinaigrette met 1 dl pompelmoessap, 1 dl druivenpitolie en 1 eetlepel honing. Naar smaak bijkruiden met peper en zout.
  3. Snij de Granny Smith in zeer fijne blokjes en bewaar ze in ijswater. Snij de komkommer en de venkel in zeer fijne schijfjes met behulp van een mandoline.
  4. Schik de venkelschijfjes op een bord en besprenkel ze met de vinaigrette. Versier met de appelblokjes, pompelmoespartjes, het selderloof en de komkommer.
  5. Koel opdienen als voorgerecht.

Kooktip

Het is niet nodig de appel te schillen (op voorwaarde dat je hem grondig spoelt): de groene toets van de schil zal voor een mooi effect zorgen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Carpaccio van venkel met roze pompelmoes