Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "VERSE MOSSELEN EXTRA 2 KG" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCarpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:01
    A
  • Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel

Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g sint-jakobsnoten
  • 1/4 bloemkool
  • 1 limoen
  • 1/2 granaatappel
  • 1/4 bussel koriander
  • 1/2 limoen (voor de dressing)
  • 1/2 granaatappel (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie (voor de vinaigrette)
  • Espelettepeper (voor de dressing)
  • zout (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en de rest van ingrediënten.
  2. Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met granaatappelpitten en blaadjes koriander.
  3. Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op. Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen smaak kan toevoegen.

Tip: Zet de sint-jakobsnoten 1u. op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder en kun je ze gemakkelijker snijden.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • 00:00
    -04:01
    A
  • Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel