Recept zoekresultatenCarpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressing
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:35
    C
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressing

Carpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Carpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressingC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 14 sint-jakobsnootjes
  • 1 citroen (het sap)
  • 6 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
  • 1 koffielepel roze gedroogde peperbessen
  • 4 eetlepels citroenolie
  • 1 teentje knoflook
  • enkele tuinkruiden naar keuze (dille, kervel, basilicum, bieslook,...)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Pel het teentje knoflook en halveer. Maak een dressing door het citroensap te mengen samen met de mirin, citroenolie, peper en zout en een teentje knoflook.
  2. Spoel de tuinkruiden en pluk de blaadjes.
  3. Snijd nu de sint-jakobsnootjes flinterdun en dresseer ze meteen op een bord, kruid met peper en zout en lepel er de citroendressing over. Strooi er ook enkele roze peperbessen over en garneer tenslotte met je mix van tuinkruiden.

Kooktip

Sint-jakobsnootjes bevatten weinig vet, maar veel eiwitten en ijzer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 6,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 205,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -04:35
    C
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressing