Recept zoekresultatenCarpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
Delhaize logo
  • Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoesB

Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2,5 roze pompelmoezen
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 steeltjes van jonge uitjes, versnipperd
  • 2 takjes selder, fijngesneden
  • 1 eetlepel soja
  • 1/2 pompelmoes (het sap)
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 300 g gerookte eendenborst
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Fijngesneden koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak de partjes los.
    2. Vang het sap op. Zet opzij.
    3. Wissel de partjes pompelmoes en de sneden eendenborst af op de borden.
    4. Meng de selder, de jonge uitjes en de rode ui.
    5. Leg in het midden van elke carpaccio een hoopje rauwkost.
    6. Vinaigrette: meng in een kom de vloeibare honing, de soja, het pompelmoessap, het limoensap, zout en peper. Giet de koolzaadolie erbij. Meng goed dooreen.
    7. Giet enkele lepels vinaigrette over de rauwkost.
    8. Dien de rest op als saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 121; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 268,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Brunch
    Zomer,Lente
    Lunch
    • Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Fijngesneden koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar