Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g Ardense forelfilets taste of Inspirations
- 1 teentje knoflook
- 10 g verse muntblaadjes
- 2 cm gember
- 1 granaatappel
- 2 limoenen (het sap)
- 1 limoen (zeste)
- 1 sjalot
- 1/3 rood chilipepertje
- verse muntblaadjes (voor de afwerking)
- peper
- zeezout
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Fjord Zalmforelfilet
2 × +/- 233 gr
+/-€16,78
Delhaize
Gember | Bio
150 gr
€1,79
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
€4,29
Delhaize
Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
€0,79
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Totaal:
+/-€24,34
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. marineertijd
- Ontvel de forel: leg de filet met de velkant naar beneden op een plank. Houd met 2 vingers het uiteinde goed vast en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vel van de filet.
- Haal de pitjes uit de granaatappel.
- Maak de vinaigrette: kneus het teentje knoflook en snijd de muntblaadjes, het blokje gember, de sjalot en het chilipepertje fijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid bij met peper en zeezout en laat 30 min trekken. Zeef de vinaigrette.
- Snijd de forelfilets in flinterdunne sneetjes, leg op een bord of schaal en nappeer met de vinaigrette. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes.
TIP:
Zo haal je granaatappelpitjes gemakkelijk uit de granaatappel: snijd de vrucht in 2, houd een helft ondersteboven boven een kom en klop er zachtjes met een houten lepel op. De pitjes zullen netjes in de kom vallen.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Fjord Zalmforelfilet
2 × +/- 233 gr
+/-€16,78
Delhaize
Gember | Bio
150 gr
€1,79
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
€4,29
Delhaize
Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
€0,79
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69