Recept zoekresultatenCarpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette
Delhaize logo
  • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Voorgerecht
Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1 limoen (zeste)
  • 1 sjalot
  • 1/3 rood chilipepertje
  • verse muntblaadjes (voor de afwerking)
  • peper
  • zeezout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fjord Zalmforelfilet

Delhaize

Fjord Zalmforelfilet

2 × +/- 233 gr

+/-€16,78

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,29

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

750 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€24,34

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. marineertijd

  1. Ontvel de forel: leg de filet met de velkant naar beneden op een plank. Houd met 2 vingers het uiteinde goed vast en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vel van de filet. 
  2. Haal de pitjes uit de granaatappel. 
  3. Maak de vinaigrette: kneus het teentje knoflook en snijd de muntblaadjes, het blokje gember, de sjalot en het chilipepertje fijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid bij met peper en zeezout en laat 30 min trekken. Zeef de vinaigrette.
  4. Snijd de forelfilets in flinterdunne sneetjes, leg op een bord of schaal en nappeer met de vinaigrette. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes. 


TIP: 
Zo haal je granaatappelpitjes gemakkelijk uit de granaatappel: snijd de vrucht in 2, houd een helft ondersteboven boven een kom en klop er zachtjes met een houten lepel op. De pitjes zullen netjes in de kom vallen.

Nutritionele informatie
Energie: 107 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Zomer
Voorgerecht
  • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fjord Zalmforelfilet

Delhaize

Fjord Zalmforelfilet

2 × +/- 233 gr

+/-€16,78

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,29

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

750 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€24,34