Recept zoekresultatenCarpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette
Delhaize logo
  • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1 limoen (zeste)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 2 cm gember
  • peper
  • zeezout
  • 1/3 rood chilipepertje
  • 300 g Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • enkele verse muntblaadjes (voor de afwerking)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. marineertijd

  1. Ontvel de forel: leg de filet met de velkant naar beneden op een plank. Houd met 2 vingers het uiteinde goed vast en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vel van de filet. 
  2. Haal de pitjes uit de granaatappel. 
  3. Maak de vinaigrette: kneus het teentje knoflook en snijd de muntblaadjes, het blokje gember, de sjalot en het chilipepertje fijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid bij met peper en zeezout en laat 30 min trekken. Zeef de vinaigrette.
  4. Snijd de forelfilets in flinterdunne sneetjes, leg op een bord of schaal en nappeer met de vinaigrette. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes. 


TIP: 
Zo haal je granaatappelpitjes gemakkelijk uit de granaatappel: snijd de vrucht in 2, houd een helft ondersteboven boven een kom en klop er zachtjes met een houten lepel op. De pitjes zullen netjes in de kom vallen.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette