Recept zoekresultatenCarpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Delhaize logo
  • Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Terug naar school,Student
Lunch
Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • enkele blaadjes basilicum
  • 100 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 2 middelgrote courgettes (600 g)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas in schilfers
  • peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89
  • Begin met koken

    1. Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
    2. Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
    3. Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
    4. Verdeel de plakjes over de borden.
    5. Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
    6. Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
    7. Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
    8. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
    9. Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar).
    10. Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
    11. Dien koel op met brood.

    Kooktip

    Deze lekkere bereiding kan je ook serveren tijdens een buffet of als bijgerecht bij grillades.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Terug naar school,Student
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89