Carnavalknikkers uit Rio
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Snack
Ingrediënten voor 24 Porties
24 Porties
- 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
- 1 g boter
- 3 el puur cacaopoeder
- 30 g melkchocolade
- 2 el veelkleurige suikerpareltjes (ijsspikkels)
Ingrediënten voor 24 personen
Toon:
Delhaize
Koffiemelk | Halfvol
18,6 cl
€0,75
Nesquik
Cacao | Poeder | Plasticdoos
300 gr
€2,69
Delhaize
Chocolade | Melk
100 gr
€0,59
Tienen-Tirlemont
Suiker | Parelkorrel
500 gr
€3,15
Reeds in je keuken
Paysan Breton
Boter | Gezouten
125 gr
€2,39
Totaal:
€7,18
Begin met koken
- Doe de melk, de boter en het cacaopoeder in een steelpan.
- Verwarm op een zacht vuur en roer regelmatig met de garde.
- Wanneer het mengsel begint te koken, laat je het nog 8 min. op het vuur staan, maar blijf roeren.
- Leg bakpapier op een groot bord en giet er de bereiding op.
- Strijk de bereiding open en laat afkoelen.
- Zet 1 uur in de koelkast.
- Rasp de chocolade in een bord fijn en doe er de suikerpareltjes bij.
- Rol kleine balletjes van de cacaopasta en rol ze vervolgens door de geraspte chocolade.
- Zet 1 uur in de koelkast. En dan snoepen!
Kooktip
- Spoel je handen voor het balletjes rollen onder koud water, zelfs meerdere keren indien nodig.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Snack
Ingrediënten voor 24 personen
Toon:
Delhaize
Koffiemelk | Halfvol
18,6 cl
€0,75
Nesquik
Cacao | Poeder | Plasticdoos
300 gr
€2,69
Delhaize
Chocolade | Melk
100 gr
€0,59
Tienen-Tirlemont
Suiker | Parelkorrel
500 gr
€3,15
Reeds in je keuken
Paysan Breton
Boter | Gezouten
125 gr
€2,39