Recept zoekresultatenCannelloni van spinazie en eekhoorntjesbrood met peterseliecoulis
Delhaize logo
  • Cannelloni van spinazie en eekhoorntjesbrood met peterseliecoulisD

Cannelloni van spinazie en eekhoorntjesbrood met peterseliecoulis

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Cannelloni van spinazie en eekhoorntjesbrood met peterseliecoulisD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g ricotta
  • 10 cl room
  • 200 g parmigiano
  • 250 g mascarpone
  • 4 el water
  • 1 cl witte wijn
  • 150 g boter
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 400 g verse spinazieblaadjes
  • 250 g verse lasagneblaadjes
  • 5 cl olijfolie (voor het eekhoorntjesbrood)
  • 5 cl olijfolie (voor de peterseliecoulis)
  • 2 cl olijfolie (voor het eekhoorntjesbrood)
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Stoom de spinazie 3 min. en giet af. Meng met de ricotta, de pijnboompitten, 160 g geraspte parmigiano en peper en zout. Houd enkele pijnboompitten apart voor de afwerking.
    3. Kook de lasagneblaadjes 4 min. in een groot volume kokend gezouten water. Leg ze op een bord en borstel er 1 el olijfolie over zodat ze niet plakken.
    4. Leg een hoopje van het ricottamengsel op de rand en rol op zoals een cannelloni.
    5. Leg de cannelloni’s naast elkaar in een ovenschaal en druppel er 1 el olijfolie en de room op. Verdeel er de overige 40 g geraspte parmigiano over, bedek met aluminiumpapier en bak 8 à 10 min. in de oven.
    6. Week de paddenstoelen in een koekenpan met het water, de olijfolie, de boter en de witte wijn. Laat ze zwellen en laat het vocht verdampen. Karamelliseer ze nog enkele minuten op een zacht vuurtje. Voeg de mascarpone toe en kruid bij met peper en zout.
    7. Maak intussen de peterseliecoulis: houd eerst enkele peterselieblaadjes apart voor de afwerking. Kook de peterselie 5 min. in gezouten water. Laat schrikken in ijswater zodat het zijn mooie kleur behoudt. Mix in een kleine mixer met de olijfolie en met een beetje water. Kruid bij met peper en zout.
    8. Verdeel de coulis van peterselie over de borden in strepen. Leg de cannelloni’s op de borden. Verdeel er het eekhoorntjesbrood over en werk af met enkele peterselieblaadjes en pijnboompitten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1222; energie (kCal): 295; vetten (g): 25,3; verzadigde vetten (g): 12,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1572,35
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Cannelloni van spinazie en eekhoorntjesbrood met peterseliecoulisD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15