Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCalifornische ‬‬‭salade
Delhaize logo
  • Californische ‬‬‭saladeA

Californische ‬‬‭salade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Buiten eten
Salade
Californische ‬‬‭saladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • zout
  • 2 mespunten Espelettepepers
  • 1 rood chilipepertje
  • 20 g verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 240 g quinoa
  • 400 g tofoe
  • enkele druppels citroensap
  • 6 eetlepels limoensap
  • 200 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 4 slaharten
  • 400 g edamamebonen (diepgevroren)
  • 2 avocado's
  • 1 mango

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Tofu | Bio
    550 gr
    5,36 €/kg
    €2,95
    Afhaling vanaf 07/01
  • Avocado | Verpakt per 2 | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. kooktijd‬‬ + 15 min. marineertijd

    1. Snijd het rode chilipepertje in 2, ‬‬‬‭verwijder de pitjes en de witte vliesjes ‬‬‬‭en hak het fijn. Snijd de tofoe in blokjes ‬‬‬‭en doe deze in een slakom met de ‬‬‬‭sojasaus, de sesamolie, 1/3 van het limoensap, ‬‬‬‭1/2 van de honing, de sesamzaadjes en het ‬‬‬‭fijngehakte chilipepertje. Laat dit ‬‬‬‭15 min. in de koelkast marineren. ‬‬‬‭Bak de blokjes tofu op een middelhoog ‬‬‬‭vuur tot de marinade verdampt is en de ‬‬‬‭tofu lichtjes gekaramelliseerd. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    2. Kook de quinoa gaar in kokend ‬‬‬‭water volgens de instructies op ‬‬‬‭de verpakking. Giet af en koel af ‬‬‬‭onder koud stromend water. Meng ‬‬‬‭er de olijfolie extra zuiver, een snufje zout en ½ van de ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Espelettepeper.
    3. Snijd de avocado in fijne schijfjes en ‬‬‬‭bedruppel met een beetje citroensap. ‬‬‬‭Snijd ook de mango in fijne reepjes. ‬‬‬‭Snijd de komkommer in de lengte ‬‬‬‭in fijne sneetjes met behulp van de ‬‬‬‭mandoline of dunschiller. Kook de ‬‬‬‭edamameboontjes gaar volgens de ‬‬‬‭instructies op de verpakking en dop ‬‬‬‭ze. Snijd de kerstomaten in 2. Snijd de ‬‬‬‭slaharten in reepjes. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    4. Maak de vinaigrette: meng de ‬‬‬‬‬‬‬‬‭sojasaus, de rest van het limoensap, ½ van de honing en ‬‬‬‭de olijfolie. Kruid het geheel bij met een ‬‬‬‭beetje Espelettepeper naar smaak.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    5. Schik alle ingrediënten mooi op een ‬‬‬‭schaal, werk af met de basilicum en ‬‬‬‭dien de vinaigrette apart op.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 4,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 853,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Buiten eten
    Diner
    Andere
    Salade
    • Californische ‬‬‭saladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Tofu | Bio
    550 gr
    5,36 €/kg
    €2,95
    Afhaling vanaf 07/01
  • Avocado | Verpakt per 2 | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar