Delhaize logo
  • Caesarsalade
    C
CaesarsaladeC

Caesarsalade

Gemiddeld
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eieren
  • 1 Romeinse sla
  • 10 g platte peterselie
  • 2 sneetjes wit brood
  • 20 g grove parmigianoschilfers
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 eidooier (voor de vinaigrette)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el room
  • 4 el Xéresazijn
  • 2 kl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 8 els olijfolie (voor de dressing)
  • peper
  • 4 eieren
  • 1 Romeinse sla
  • 10 g platte peterselie
  • 2 sneetjes wit brood
  • 20 g grove parmigianoschilfers
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 eidooier (voor de vinaigrette)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el room
  • 4 el Xéresazijn
  • 2 kl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 8 els olijfolie (voor de dressing)
  • peper

Begin met koken

: 5 min + 10 min baktijd
1
Kook 4 eieren gedurende 7 min in kokend water. Laat de eieren afkoelen en pel ze, maar halveer ze pas net voor het opdienen.
2
Snijd de Romeinse sla in grote repen en trek de peterselie in blaadjes.
3
Snijd de sneetjes wit brood in blokjes, bak in 3 el olijfolie en laat afkoelen.
4
Maak de vinaigrette: meng 1 eigeel met de mosterd, voeg de olijfolie in een straaltje toe en klop op. Voeg dan de room, de Xérèsazijn, 1 el citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Kruid bij met peper en zout.
5
Dresseer de salade met de vinaigrette, bestrooi met parmigianoschilfers en werk af met de gehalveerde eieren.
1
Kook 4 eieren gedurende 7 min in kokend water. Laat de eieren afkoelen en pel ze, maar halveer ze pas net voor het opdienen.
2
Snijd de Romeinse sla in grote repen en trek de peterselie in blaadjes.
3
Snijd de sneetjes wit brood in blokjes, bak in 3 el olijfolie en laat afkoelen.
4
Maak de vinaigrette: meng 1 eigeel met de mosterd, voeg de olijfolie in een straaltje toe en klop op. Voeg dan de room, de Xérèsazijn, 1 el citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Kruid bij met peper en zout.
5
Dresseer de salade met de vinaigrette, bestrooi met parmigianoschilfers en werk af met de gehalveerde eieren.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1124; energie (kCal): 272; vetten (g): 25; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 510,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1124; energie (kCal): 272; vetten (g): 25; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 510,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Brood | Wit | Zonder gluten

Delhaize

Brood | Wit | Zonder gluten

400 gr

€3,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
€14,13