Recept zoekresultatenButternutpompoensoep
Delhaize logo
  • ButternutpompoensoepA

Butternutpompoensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Andere
ButternutpompoensoepA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g butternutpompoen
  • 2 uien
  • 20 g kruidentuiltje
  • 10 g platte peterselie
  • 1,5 dl zure room
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • cayennepeper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 30 min kooktijd

    1. Snijd de butternutpompoen in 2, lepel de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pel de uien en hak grof. Zet een pan op een matig vuur met de groenten en het kruidenboeket en zet onder water. Breng aan de kook en gaar gedurende 25 à 30 min.
    2. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep glad. Giet de olijfolie erbij, kruid met cayennepeper en zout en mix nogmaals.
    3. Spoel de blaadjes platte peterselie en hak grof. Zet een pan op het vuur en rooster er de pompoenpitten kort in. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met zure room, de fijngehakte peterselie en de pompoenpitten.

    Kooktip

    Voor een originele presentatie kun je de soep serveren in een uitgeholde pompoen. Verwarm hiervoor de oven voor op 160°C. Snijd vervolgens de pompoen doormidden, net waar hij smaller wordt. Bewaar het hoedje en snijd de rest van het bovenste gedeelte in stukjes. Deze stukjes vruchtvlees kun je mee in de soep gebruiken. Gaar de hoedjes en het onderste gedeelte pompoen in de oven gedurende 30 min. Haal de stukken pompoen uit de oven en hol vervolgens het onderste gedeelte uit met een lepel. Nu kun je deze gebruiken als kommetje om je pompoensoep in te serveren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 98; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 240,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Herfst
    Andere
    • ButternutpompoensoepA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29