Recept zoekresultatenBulgursalade met feta en watermeloen
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:04
    B
  • Bulgursalade met feta en watermeloen

Bulgursalade met feta en watermeloen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Buiten eten,Picknick,Terug naar school
Lunch
Bulgursalade met feta en watermeloenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g bulgur bio
  • 30 g verse munt bio
  • 3 dl water
  • 50 g rucola
  • 30 g platte peterselie bio
  • 40 g pistachenoten bio
  • peper en zout
  • 8 eetlepels olijfolie bio
  • 1 limoen bio
  • 4 eetlepels frambozenazijn
  • 250 g kerstomaten bio
  • 200 g feta bio
  • enkele takjes basilicum bio
  • 1/4 watermeloen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bulgur | Bio
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Pistaches | Geroosterd-Gezouten-Schelp | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Doe de bulgur in een grote slakom en overgiet met gezouten kokend water. Zet de kom even aan de kant zodat de bulgur kan zwellen.
    2. Snijd de watermeloen in parten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de munt, de basilicum en de peterselie fijn. Spoel de kerstomaten en snijd in 2. Snijd de feta in blokjes.
    3. Hak de pistachenoten en gril ze kort voor een lekkere geroosterde smaak.
    4. Besprenkel de bulgur met de helft van de olijfolie en meng goed door met een vork. Rasp er de zeste van limoen over en werk af met de geroosterde pistachenoten. Kruid met peper en zout, en laat de bulgur afkoelen.
    5. Meng de frambozenazijn, de rest van de olijfolie, peper en zout zodat je een frisse vinaigrette krijgt.
    6. Voeg de kruiden toe en meng de bulgur goed.
    7. Vul bokaaltjes met de op smaak gebrachte bulgur, de blokjes watermeloen, de kerstomaatjes en brokkel er de feta bij. Werk af met rucola. Serveer met de frisse vinaigrette.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 678; energie (kCal): 163; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 642,87
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Buiten eten,Picknick,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -05:04
      B
    • Bulgursalade met feta en watermeloen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bulgur | Bio
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Pistaches | Geroosterd-Gezouten-Schelp | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar