Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofoe en tahindressing
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofoe en tahindressingA

Buddha bowl met tofoe en tahindressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Buddha bowl met tofoe en tahindressingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 wortelen
  • 1/2 kleine rode chilipeper
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 2 el sojasaus
  • 3 cm gember
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • Espelettepeper
  • 1/2 citroen (sap)
  • 25 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl honing
  • 125 g volkoren rijst
  • 120 g groene linzen
  • 1/2 citroen (zeste)
  • 50 g rucola
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel gepelde amandelen
  • 250 g yoghurt Greek style
  • 2 koffielepels tahin (sesampasta)
  • 500 g tofoe

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. marineertijd

  1. Snijd de tofoe in blokjes. Hak het chilipepertje en de lente-ui fijn.
  2. Maak de marinade: meng de sojasaus met het citroensap. Schil en rasp het blokje gember en vang het sap op. Voeg het sap toe aan de marinade. Laat de blokjes tofoe er± 30 min. in marineren. 
  3. Maak de dressing: meng de tahin en het citroensap onder de yoghurt en kruid bij met peper, zout en Espelettepeper. 
  4. Bak de tofoe samen met de marinade in een pan en laat inkoken op een middelhoog vuur totdat de tofoe gekaramelliseerd is. Voeg de honing toe en laat even verder karamelliseren. 
  5. Snijd de courgettes en wortelen in fijne reepjes en bak enkele minuten in een pan met de olijfolie. 
  6. Hak de amandelen grof met een mes. 
  7. Kook de rijst en de linzen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en afkoelen. Breng ze daarna op smaak met olijfolie, peper en zout. 
  8. Verdeel de tofoe, de groenten, de rijst en de linzen over de bowls. 
  9. Werk af met de grofgehakte amandelen, de lente-ui, zeste van citroen, het fijngehakte chilipepertje, de rucola en de korianderblaadjes en dien op met de dressing.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 375; energie (kCal): 89; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 584,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
  • Buddha bowl met tofoe en tahindressingA