Recept zoekresultatenBrusselse bodding
Delhaize logo
  • Brusselse boddingB

Brusselse bodding

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
Brusselse boddingB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 150 g bloemsuiker
  • 6 eieren
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder (facultatief)
  • 150 g kleine rozijnen
  • 1,3 l niet al te sterke koffie fairtrade (naar keuze)
  • 450 g oud brood
  • 200 g ruwe rietsuiker Fairtrade

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,60 €/kg
    €0,65
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozijnen | Sultana | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 2 u. rusttijd + 1 u. baktijd

    1. Snij het brood in kleine stukken, doe ze in een mengschaal, overgiet ze met 1 l warme koffie en meng. Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met warme koffie. Laat alles minstens 2 uur rusten.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Meng de losgeklopte eieren zorgvuldig onder het brood. Voeg dan de suiker toe, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen.
    4. Meng en giet het broodmengsel in een rechthoekige (24 x 18 cm), met bakpapier beklede, taartvorm. Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Serveer koel.
    5. Je kan de bodding met een laagje suikerglazuur bedekken. Doe hiervoor 3 eetlepels water in een kom en voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde de bloemsuiker toe. Strijk het glazuur meteen uit met behulp van een spatel en laat opstijven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1264; energie (kCal): 301; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 48,8; suikers (g): 24,1; vezels (g): 10,5; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 627,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Brusselse boddingB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,60 €/kg
    €0,65
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozijnen | Sultana | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar