Recept zoekresultatenBrochettes van zeewolf met wasabi en sesam
Delhaize logo
  • Brochettes van zeewolf met wasabi en sesam A

Brochettes van zeewolf met wasabi en sesam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Brochettes van zeewolf met wasabi en sesam A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 limoen (het sap)
  • 24 kerstomaatjes
  • 1 grote courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 g zeewolfhaasje
  • 1 el “wasabi-sesam” specerijen van Santa Maria

Begin met koken

  1. Snij de courgette in dikke plakjes, snij dan de plakjes in twee. Laat ze even voorbakken in een pan met een beetje olijfolie of stoom ze lichtjes gaar.
  2. Doe het citroensap en de specerijen in een schaal, voeg de in dikke blokjes gesneden vis toe en meng goed.
  3. Steek telkens afwisselend 2 kerstomaten, 2 blokjes vis en 2 halve plakjes courgette op de brochettes.
  4. Maak de marinade: neem een schaal en doe de olie bij de ‘wasabi-sesam'-specerijen, meng en bestrijk er de brochettes mee.
  5. Laat ze ongeveer 5 min. bakken in een grillpan met antikleefbodem op vrij hoog vuur. Kruid ze op het einde met peper en zout.
  6. Serveer meteen met brood en een salade.

 
Kooktip:
Een lekkernij: met een aardappelsalade, op smaak gebracht met een kruidenvinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 305; energie (kCal): 73; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 267,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Brochettes van zeewolf met wasabi en sesam A