Recept zoekresultatenBrochettes van meloen en eend
Delhaize logo
  • Brochettes van meloen en eendA

Brochettes van meloen en eend

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Brochettes van meloen en eendA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 Cavaillonmeloen
  • 2 eendenborsten
  • 2 eetlepels berghoning
  • 5 g verse tijm
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • satéstokjes of spiesen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloenen | Charentais
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Barbarie-eend | Filet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. marineertijd

    1. Maak de saus: doe de balsamicoazijn ‬‬‬‭met het sap van de sinaasappel in een pannetje en laat 5 min. inkoken op een ‬‬‬‭hoog vuur tot je een stroperige saus hebt.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    2. Hak de tijm fijn.‬‬‬‬‬‬‬
    3. Snijd de meloen in stukken en ‬‬‬‭marineer 10 min. in de berghoning en ‬‬‬‬‬‬‬‬‭de fijngehakte tijm.
    4. Maak ruitvormige inkepingen in ‬‬‬‭het vet van de eendenborsten. ‬‬‬‭Bak ze op een zacht vuurtje tot het vet ‬‬‬‭een knapperig bruin korstje wordt. ‬‬‬‭Giet het gesmolten vet tijdens het ‬‬‬‭bakken weg. Het vlees moet nog rosé ‬‬‬‭zijn vanbinnen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    5. Bak de meloen kort in de grillpan.‬‬‬‬‬‬‬
    6. Snijd de eendenborsten in stukken ‬‬‬‭en rijg samen met de stukken meloen‬‬‬ ‭op de spiesen of satéstokjes. Dien op ‬‬‬‭met de balsamico-sinaasappelsaus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 5,3; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Brochettes van meloen en eendA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloenen | Charentais
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Barbarie-eend | Filet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65