Recept zoekresultatenBrochettes van kabeljauw met laurier en parmezaan
Delhaize logo
  • Brochettes van kabeljauw met laurier en parmezaanA

Brochettes van kabeljauw met laurier en parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Barbecue
Hoofdgerecht
Brochettes van kabeljauw met laurier en parmezaanA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 5 cl olijfolie
  • 30 g panko of paneermeel
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 16 blaadjes verse laurier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    S2021012800502250000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    22,49€/kg€7,42
    15,50 €/kg
    +/-€5,11
    F1981081100229000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verdeel afwisselend de in blokjes gesneden kabeljauwfilets en de verse laurierblaadjes over 8 brochettestokjes.
    3. Doe de panko in een bord en meng met de parmezaan, de geperste knoflookteentjes, de oregano, peper en zout. Smeer de brochettes in met olijfolie en wentel ze dan in het pankomengsel.
    4. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, bestrooi met de rest van het paneermengsel en laat 10 min. in de oven bakken.
    5. Serveer heel warm met geroosterde groenten.

    Kooktip

    Laat houten brochettestokjes minstens 30 min. op voorhand in koud water weken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 779; energie (kCal): 186; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 17,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 360,84
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Brochettes van kabeljauw met laurier en parmezaanA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    S2021012800502250000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    22,49€/kg€7,42
    15,50 €/kg
    +/-€5,11
    F1981081100229000000