1
Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze 4 min in gezouten water. Dompel ze daarna meteen onder in een kom koud water (de stammetjes en het centrale gedeelte van de broccoli kun je nog gebruiken voor een soep).
2
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan.
3
Pel de sinaasappelen en verdeel ze in partjes terwijl je het sap in een kom opvangt. Pers de restjes van de sinaasappelen in de kom. Voeg de gembersiroop toe, het citroensap en de sojasaus. Meng het geheel.
4
Meng de goed uitgelekte broccoliroosjes met de sinaasappelpartjes. Leg er de dunne plakjes eendenborstfilet bovenop en giet er de vinaigrette over en de amandelschilfers.
5
Dien meteen op zodat de amandelen krokant blijven.<br>
1
Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze 4 min in gezouten water. Dompel ze daarna meteen onder in een kom koud water (de stammetjes en het centrale gedeelte van de broccoli kun je nog gebruiken voor een soep).
2
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan.
3
Pel de sinaasappelen en verdeel ze in partjes terwijl je het sap in een kom opvangt. Pers de restjes van de sinaasappelen in de kom. Voeg de gembersiroop toe, het citroensap en de sojasaus. Meng het geheel.
4
Meng de goed uitgelekte broccoliroosjes met de sinaasappelpartjes. Leg er de dunne plakjes eendenborstfilet bovenop en giet er de vinaigrette over en de amandelschilfers.
5
Dien meteen op zodat de amandelen krokant blijven.<br>