Recept zoekresultatenBriouats met groenten
Delhaize logo
  • Briouats met groentenA

Briouats met groenten

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Snack
Briouats met groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 citroen (het sap, voor het slaatje)
  • 2 wortelen
  • verse kruiden (bv. peterselie, koriander, ...)
  • 1 ui
  • 1 koffielepel ras-el-hanout (voor het slaatje)
  • 2 eetlepels olijfolie (voor het slaatje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl kurkuma
  • 1 courgette
  • 1 eidooier
  • 5 vellen brickdeeg
  • zwarte peper en zout
  • 2 wortelen (voor het slaatje)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Olie | Sla
    1 l
    2,99 €/l
    €2,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 20 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Rasp alle groenten met een mandoline of snijd ze fijn. Versnipper de knoflook.
    3. Stoof de knoflook en de ui gaar in wat olijfolie en voeg de kurkuma en zwarte peper toe. Roer goed. Meng er nu de andere groenten onder en bak op een zacht vuur tot alles gaar is. Pas op het laatste voeg je de versnipperde verse kruiden toe.
    4. Schep het groentemengsel op het brickdeeg, vouw het deeg dicht en plak het dicht met de eidooier. Maak verschillende briouats, tot het deeg en het groentemengsel op zijn.
    5. Bestrijk de briouats met wat olijfolie en leg ze 20 min in de oven.
    6. Maak intussen het slaatje. Rasp de wortelen en meng ze met de ras el hanout, een beetje olijfolie en citroensap. Kneed alles stevig met de handen zodat de smaken goed mengen en de wortelen zacht worden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 273; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 149,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Brunch
    Alle seizoenen
    Snack
    • Briouats met groentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Olie | Sla
    1 l
    2,99 €/l
    €2,99