Recept zoekresultatenBrioche in een potje
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:34
    B
  • Brioche in een potje

Brioche in een potje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Lunch
Brioche in een potjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 30 g zachte blauwe bessen
  • 30 g zachte veenbessen
  • 1 peer
  • 10 g pijnboompitten
  • 50 g briochebrood of broodrestjes
  • 3 dl melk
  • 80 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    150 gr
    17,27 €/kg
    €2,59
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Snijd de peer met schil in blokjes en verdeel ze over 4 vuurvaste potjes.
    3. Snijd de brioche in 4 stukken en verdeel over de potjes.
    4. Verdeel de zachte blauwe bessen, de zachte veenbessen en de pijnboompitten over de potjes.
    5. Snijd het vanillestokje overlangs in 2. Meng de melk, de rietsuiker, het vanillestokje en de eieren. Haal het vanillestokje eruit en verdeel dit mengsel over de potjes en zet in de oven. Bak ± 20 min.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 20,4; suikers (g): 17,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 291,26
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Brunch
    Lunch
    • 00:00
      -00:34
      B
    • Brioche in een potje

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    150 gr
    17,27 €/kg
    €2,59
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15