Recept zoekresultatenBretoense pannenkoeken met geitenkaas en ham
Delhaize logo
  • Bretoense pannenkoeken met geitenkaas en hamC

Bretoense pannenkoeken met geitenkaas en ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

1 op 5
Lunch
Bretoense pannenkoeken met geitenkaas en hamC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eieren
  • 80 g boekweitbloem
  • 2,5 dl volle melk
  • 1 afgestreken eetlepel fijne suiker
  • 1,5 dl water
  • 40 g boter
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 snuifje zout
  • 120 g verse geitenkaas
  • peper
  • 80 g allroundbloem
  • 4 sneetjes ham uit de Savoie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Boekweit
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV Melk | Bio
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. rusttijd

    1. Meng de 2 bloemsoorten in een grote kom. Voeg het zout en de suiker toe. Giet er dan, geleidelijk aan en al kloppend, de melk en het water bij. Klop 1/5 van de eieren op en voeg het toe samen met de geriste tijm. Laat het beslag minstens 30 min. op kamertemperatuur rusten.
    2. Laat een klontje boter in een pannenkoekenpan smelten en bak een vrij dunne pannenkoek. Breek een ei in het midden van elke pannenkoek, net nadat je hem hebt omgedraaid. Plooi de randen van de pannenkoek naar binnen, zodat er zich een vierkant vormt rond het ei. Laat verder bakken op een zacht vuurtje. Herhaal tot je beslag op is.
    3. Verbrokkel de geitenkaas over de pannenkoeken en voeg een sneetje verfrommelde ham toe. Kruid met peper en dien meteen op met een fris slaatje.

    Kooktip

    • 1 portie = 2 pannenkoeken
    • Dit basisrecept kun je ook naar smaak afwerken met gerookte zalm, grijze garnalen, gerookte eendenfilet, spekblokjes ...

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 765; energie (kCal): 183; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Bretoense pannenkoeken met geitenkaas en hamC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Boekweit
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV Melk | Bio
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75